Overal toepasbaar

In gesprek met Geert, student Visserij

Een dag uit de praktijk... De AIROC app wordt al zo'n twee jaar lang succesvol toegepast bij de opleiding Visserij te ROC Friese Poort, locatie Urk. In een eerder gedeeld interview vertellen opleidingsmanager Wiebren Minnema en docent Jan van den Berg dat de app het BPV-proces vergemakkelijkt. En dat niet alleen: ze kunnen de studenten via de app maatschappelijke verantwoordelijkheid bijbrengen. Geldt de meerwaarde van de app ook voor de studenten zelf? Geert de Wit, student Visserij, geeft hier graag zijn mening over in een interview!

Amsterdam ZO start enthousiast met de apps

"Het nut van e-learning? Vrijheid!" Onze apps gaan hun nut bewijzen binnen de leeromgeving van de opleiding Handel & Ondernemen te MBO College Zuidoost, onderdeel van ROC van Amsterdam. En daar is stagecoördinator Daiyanara Adelina heel enthousiast over. De apps leveren de docent en praktijkopleiders namelijk veel tijdwinst op."Het zal veel positieve effecten opleveren! E-learning maakt een einde aan het strakke keurslijf. Het is, zonder twijfel, de toekomst." Lees verder in het interview!

Noorderpoort aan het woord

Wat doe je als je een doelgroep moet bedienen die weinig op heeft met traditioneel lesmateriaal, en die je toch graag een diploma wilt laten halen? Precies! Je bedient ze met een app die helemaal aansluit op hun belevingswereld, dus via de smartphone. Bij Noorderpoort in Groningen bewijzen onze apps hun nut bij Entree-leerlingen.